تعیین جنسیت جنین

انتخاب جنسیت فرزند قبل از بارداری

 انتخاب جنسیت فرزند قبل از بارداری

 امروزه روش‌هایی به وجود آمده که با تغذیه و تعیین زمان لقاح میزان تعیین جنسیت فرزند به نسبت بالایی افزایش می‌یابد. اما همه اینها نسبی است و تنها روش آزمایشگاهی است که قطعی می‌باشد. حال مطلبی خواندنی در مورد تعیین جنسیت فرزند برای شما داریم. با ما همراه باشید.

 

تعیین جنسیت فرزند دختر

۱٫   سلول جنسی زنان ۲ کروموزوم x دارد و می‌تواند یکی از آنها را به فرزندش بدهد. اما سلولهای جنسی مرد دارای دو نوع کروموزوم جنسی  x و y هستند. اگر اسپرم حاوی x  به تخمکی که آنهم حاوی کروموزوم x است، وارد شود جنین دختر خواهد بود.

۲٫    یکی دیگر از موارد قابل توجه دردختردارشدن آن است که پیش از مقاربت باید واژن اسیدی باشد. به همین دلیل بهتر است واژن را با دو قاشق غذاخوری سرکه سفید که در یک چهارم لیوان آب محلول شده شستشو داد. برای اسیدی ماندن محیط بدن زن باید از هیجان جنسی دوری کند زیرا به این ترتیب محیط رحم خنثی می‌شود و شانس تولد دخترهم کاهش می‌یابد.

۳٫    گفته می‌‌شود اگر زوجی دختر بخواهد باید یک ماه قبل از بارداری از مصرف نمک خودداری کرده و به طور کلی نمک را از غذایتان حذف کنند. زیرا نبود نمک در غذاها باعث افزایش فعالیت‌های غدد فوق کلیوی می‌شود و ترشح هورمون‌ غشای فوق کلیوی را زیادتر می‌کند. دانستن این نکته مهم است که این رژیم‌ها حداقل برای ۴ تا ۶ هفته به صورت متوالی باید رعایت شود.

۴٫    اگر لقاح چند روز قبل از تخمک گذاری انجام شود  شانس تولد جنسیت فرزند دختر را افزایش می‌دهد. حقیقت این است که تعدادی از مطالعات نشان می‌دهد ارتباط بین زمان لقاح و  جنسیت فرزند وجود دارد. این تئوری وجود دارد که اسپرم حاوی کروموزومبزرگ تر و قوی تر است، بنابراین می‌تواند زمان طولانی تر زنده بماند.

 

 

 ویزگی‌های اسپرم‌ها

 تعیین جنسیت فرزند پسر

۱٫    سلول جنسی زن دو کروموزومدارد و می‌تواند یکی از آنها را به فرزندش بدهد، اما سلولهای جنسی مرد دارای دو کروموزوم جنسی y و x  است؛ بنابراین بسته به اینکه کدام نوع اسپرم x یابا تخمک حاوی کروموزوم x ترکیب شود جنسیت فرزند مشخص می‌شود. اگر اسپرم حاوی کروموزومموفق به نفوذ در تخمک شود، جنین پسر خواهد بود.

۲٫    زنانی که می‌خواهند در آینده فرزند پسر داشته باشند بهتر است خونسرد باشند. زیرا زنان نگران مضطرب بیشتر صاحب فرزند دختر می‌شوند. دانشمندان با اندازه گیری میزان هورمون استرس در زنان باردار متوجه شدن احتمال اینکه فرزند زنان پر استرس و نگران دختر باشد حدود ۷۵ درصد بیشتر از زنانی است که خونسرد و آرام هستند.

۳٫   برعکس رژیم غذایی برای دختر دار شدن، باید برای پسردارشدن از رژیم پرنمک استفاده شود. مصرف میوه‌ها و مواد غذایی که حاوی پتاسیم، فسفر، سدیم و آهن هستند می‌توانند شانس به دنیا آمدن فرزند پسر را افزایش دهد. اگر خانمی قبل از لقاح مقداری میوه توت فرنگی بخورد ترشحات دهانه رحم قلیایی شده و کروموزوم‌های دختر را از بین می‌برند و محیط برای پرورش پسر آماده می‌شود. به طور کلی مصرف مواد غذایی مانند مرکبات، زردآلو، آناناس، موز، خرما، انجیر، خربزه، حبوبات، کنگرفرنگی، گوجه فرنگی، ذرت و سیب زمینی، سبوس، کنسرو ماهی، ژامبون، کره، نوشابه گازدار و قهوه و چای می‌تواند احتمال تولد پسر را زیاد کند.

۴٫    اگر خانم ۱۵ دقیقه قبل از مقاربت دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کند و با این محلول واژن را بشوید احتمال پسر شدن جنین بیشتر خواهد شد. زیرا با ایجاد محیط قلیایی احتمال تولد نوزاد پسر بیشتر است. به طور کلی اگر مقاربت در حوالی زمان تخمک گذاری انجام شود جنسیت فرزند پسر خواهد بود؛ زیرا در زمان تخمک گذاری ترشحات دهانه رحم از همیشه قلیایی تر، دقیق تر و ارتجاع‌پذیرتر است و حرکت اسپرم‌هایرا بسیار سهل و آسان می‌کند.

۵٫    اگر مردی قبل از برقراری رابطه جنسی قهوه بنوشد قهوه موجب فعال‌تر شدن اسپرمy  شده و احتمال افزایش جنسیت فرزند پسر را بیشتر می‌کند.

۶٫    در طب سنتی اعتقاد بر تاثیر خوراکی‌ها در تعیین جنسیت بسیار پررنگ است. برای مثال خوردن حلیم هایی از گندم، برنج، لوبیا، نعنا، پیاز، سیر تازه، پسته، مویز سرخ، گندم و نخود چرب شده و تفت داده، انجیر، انگور شیرین، روغن کنجد، روغن بادام و خوراکی‌های شیرین مانند شیره خرما، احتمال تولد نوزاد پسر را افزایش می‌دهد.

 

 

 

تعیین جنسیت فرزند

 «دختر و پسر ندارد. مهم است که فرزند سالم باشد.» این جمله را بارها و بارها شنیده‌ایم؛ اما واقعیت آن است که اعماق دل افراد معمولاً چیز دیگری می‌گوید در واقع انسان موجودی انتخابگر است و آرزوی دیرینه‌اش این بوده است که جنسیت فرزند خود را انتخاب کنند و به اصطلاح جنسش جور باشد. این روزها بحث تعیین جنسیت فرزند به موضوع داغی تبدیل شده که خیلی از همسران حتی در جوامع پیشرفته به دنبال تعیین جنسیت جنین خود هستند اما آیا واقعاً می‌توانیم جنس فرزندمان را خودمان تعیین کنیم؟

 

راستی اگر تعیین جنسیت فرزند آسان بود چند درصد افراد دختر یا پسر بودن کودکشان را انتخاب می‌کردند؟  جنسیت جنین چگونه شکل می‌گیرد؟ سالهاست که دانشمندان اعلام کرده‌اند هر یک از والدین نیمی از ساختار ژنتیکی کودکان را تامین می‌کنند. درباره تعیین جنسیت جنین نیز این مسئله صادق است به نحوی که دو کروموزوم جنسی هر فرد یکی از پدر و یکی از مادر تامین شده است. دو کروموزوم جنسی در بدن وجود دارد. کروموزوم X و کروموزوم Y.

 سلول جنسی زن (تخمک) دارای فرمول XX است و به فرزندش می‌تواند فقط یک کروموزومبدهد. اما سلول‌های جنسی مرد(اسپرم) دارای دو کروموزوم جنسی X و Y هستند. بنابراین بسته به اینکه کدام نوع اسپرم با تخمک حاوی کروموزوم X  ترکیب شود، تعیین جنسیت فرزند انجام می‌شود. اگر اسپرم حاوی کروموزوم Y موفق به نفوذ در تخمک شود جنین پسر خواهد بود و اگر اسپرم حاوی X به تخمک وارد شود جنین دختر خواهد بود.

 

در واقع تمام روشهای توصیه شده برای تعیین جنسیت فرزند پیش از وقوع حاملگی موثر است. حتی چند ثانیه بعد از لقاح دیگر نمی‌توان جنسیت جنین را تغییر داد زیرا بلافاصله بعد از ورود اولین اسپرم به تخمک، غشایی محکم در اطراف آن ایجاد می‌شود که اجازه ورود اسپرم دیگری را نمی‌دهد.

 

 انواع معاینات بارداری

 اسپرمها ویژگی‌های متفاوت دارند

 یکی از مسائل مهمی که سبب تعیین جنسیت فرزند می‌شود ویژگی‌های متفاوت اسپرم‌ها به عبارت دیگر اسپرم‌های حاوی(مولد دختر) از نظر سرعت حرکت، محیط مناسب، زندگی، طول عمر و… با اسپرم‌های حاوی Y ) مولد پسر) متفاوت هستند. این تفاوت‌ها در کنار تفاوت‌هایی که در غشای تخمک شرایط محیطی رحم و بسیاری از عوامل شناخته شده و ناشناخته دیگر وجود دارد که جنسیت فرزند را رقم می‌زند.

  محققان دریافته‌اند اسپرمهای حاوی X، از اسپرمهای Y کمی بزرگتر هستند بنابراین اسپرمهای X به سبب حجیم بودن حرکت کندتری دارند. اما از سوی دیگر، میزان PH محیط داخلی رحم که به طور طبیعی کمی حالت اسیدی دارد نیز بر طول عمر اسپرم‌ها تاثیر می‌گذارد. اسپرمهای Y در محیط رحم دوام کمتری دارند. در عوض اسپرم‌های مولد دختر در محیط اسیدی طول عمر بیشتری دارند. اما آیا می‌توان از این ویژگی‌ها برای تعیین جنسیت جنین بهره گرفت؟

 

 

 

 روش‌های تجربی تعیین جنسیت فرزند

 ویژگی‌های متفاوت اسپرم‌ها برای ادامه حیات سبب شده است برخی دانشمندان علوم پزشکی و فیزیولوژی با تکیه بر تجربیات علمی خود توصیه‌هایی برای پسر دار یا دختر دار شدن ارائه دهند.

 

 دکتر لاندروم شتلز، برای اولین بار با انتشار یک کتاب روشهای خاصی را برای تعیین جنسیت فرزند ارائه کرد و بعد از آن پزشکان زیادی از این روشها برای زوج‌های علاقمند، بهره گرفتند. به اعتقاد دکتر شتلز، زمان تخم گذاری مادر و وقوع عمل لقاح، نقش مهمی را در تعیین جنسیت جنین ایفا می‌کند.

 

 در واقع روش‌های این دکتر بر پایه تخمین زمان تخمک‌گذاری مادر بنا شده است و معتقد است که اگر لقاح در فاصله کمتر از ۱۲ ساعت از زمان تخمک گذاری به وقوع بپیوندد احتمال پسر دار شدن بیشتر است. اما به سبب تدوام کمتر اسپرمهایY  اگر لقاح بعد از یک روز از تخمک‌گذاری مادر صورت گیرد احتمال دختر دار شدن را بیشتر خواهد کرد. لذا آنچه در تعیین جنسیت جنین اهمیت دارد دانستن زمان تخم گذاری است که کار ساده‌‎ای نیست.

 

از نظربیولوژی، زمان  تخم گذاری هر زنی به ویژگی‌های ژنتیکی و اکتسابی وی بستگی دارد و اگرچه طبق یک اصل کلی فیزیولوژیک، تخمک گذاری در نیمه سیکل قاعدگی ( تقریبا از ۱۳ تا ۱۵ روز بعد از اولین روز قاعدگی آخر) رخ می‌دهد اما زمان دقیق آن مشخص نیست و تنها با کنترل دقیق توسط دستگاه اولتراسوند قابل تشخیص است.

 با این حال پزشکان معتقدند که هنگام تخمک گذاری دمای بدن زن کمی بالا می‌رود و با استفاده از این موضوع می‌توان زمان آن را تخمین زد. براای این کار زن باید هر روز دمای بدن خود را اندازه بگیرد و آن را یادداشت کند. روزی که دمای بدن او نیم تا یک درجه زیاد شود روز تخمک گذاری وی خواهد بود. با این هم نمی‌توان خطاهای دید فرد و خطای ابزار سنجش دما را در این روش نادیده گرفت.

 

منبع: کتاب دختر میخواهید یا پسر؟

 نویسنده: فرحناز کمالی