تاثیر رژیم غذایی در جنسیت جنین

رژیم‌های غذایی خاص برای تعیین جنسیت جنین و عوامل موثر دیگر

 رژیم‌های غذایی خاص برای انتخاب جنسیت فرزند

 یکی از روش‌های پرطرفدار که امروزه به شکلی رایج برای تعیین جنسیت جنین تجویزمی‌شود رژیم‌های غذایی خاص است که باید توسط مادر رعایت شود. رعایت رژیم‌های غذایی خاص از سوی مادر باعث تغییر میزان اسیدیته (PH) محیط داخلی رحم می‌شود و این مسئله می‌تواند در بقاع و فعالیت اسپرم‌های X و Y و در نتیجه تعیین رتبه جنین تاثیر گذار باشد.

 

منابع غذایی پروتئینی

 مصرف بعضی از مواد غذایی در تعیین جنسیت جنین موثر است با این تفاصیل مصرف برخی غذاها که به اسیدی شدن محیط داخلی رحم منجر می‌شود، می‌تواند باعث بقا و فعالیت بیشتر اسپرم‌های حاوی شود و احتمال دختر شدن جنین افزایش یابد.

 

 غذاهای حاوی کلسیم و منیزیم مانند شیر و سایر لبنیات، ماهی، میگو و سبزیجات تازه مثل کرفس، پیاز و اسفناج، کاهو و غذاهای شیرین همراه با حذف نمک از غذا در تعیین جنسیت جنین موثر بوده و می‌توانند احتمال دختر شدن جنین را زیاد کنند. قلیایی شدن محیط رحم در تعیین جنسیت جنین موثر است و احتمال پسر شدن را زیاد می‌کند. به این صورت که قلیایی شدن محیط رحم باعث تداوم و فعالیت بیشتر اسپرم‌های Y و در نتیجه پسردار شدن می‌شود و با مصرف غذاهایی که حاوی میزان سدیم و پتاسیم بیشتری هستند مثل غذاهای نمکی دانه‌های روغنی، کره و گوشت قرمز همراه با حذف شیر و لبنیات در رژیم غذایی می‌توان به این هدف رسید.

 

آنچه در این میان اهمیت دارد این است که این رژیم‌ها حداقل باید دو ماه پیش از حاملگی رعایت شود تا اثرات مورد نظر را بر محیط داخلی رحم و در نهایت تعیین جنسیت جنین بگذارند. اگر برخلاف تمایل زوجین حاملگی در این مدت اتفاق نیفتد ادامه رژیم غذایی در آینده، زن را با کمبودهای تغذیه‌ای روبرو خواهد کرد؛ مثلاً نخوردن شیر و لبنیات به امید پسردار شدن مادر را در آینده با خطراتی مانند پوکی استخوان درگیر می‌کند. مصرف غذاهای شور برای پسردار شدن خطر ایجاد فشار خون بالا و مسمومیت حاملگی و مصرف زیاد شیرینی جات، خطر بروز دیابت را به دنبال دارد. این خطرات تهدید کننده جان مادر و کودک هستند و نمی‌توان اهمیت آنها را نادیده گرفت.

 

 

 رژیم‌های سخت غذایی

 استفاده از رژیم‌های غذایی به شکل سخت در تعیین وضعیت جنین علاوه بر ایجاد کمبودهای تغذیه‌ای می‌تواند اثرات روانی نامطلوبی در مادر بر جای بگذارد. استرس و اضطراب خود یکی از پیامدهای سخت گیری در رژیم غذایی است که این مسئله نیز در تعیین جنسیت جنین بی تاثیر نخواهد بود.

 

رژیم غذایی بر اساس طب سنتی

  در این روش از طب سنتی قدیم و روش‌های علمی جدید استفاده می‌شود. بر اساس طب قدیم رژیم غذایی شامل غذاهایی مانند کاهو و  توت فرنگی، خرما، زعفران در هنگام باردار شدن به پسر شدن و مصرف ماست، ترشی، تخم مرغ به دختر شدن جنین منجر می‌شود.

 همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده ثابت شده است که تغییر در غلظت بعضی از املاح خون باعث کمک به تعیین جنسیت می‌شود به این شکل که افزایش سدیم و پتاسیم و کاهش کلسیم و منیزیم بدن برای افرادی که خواهان پسر هستند و عکس آن برای دختر شدن جنین کمک‌کننده است. البته باید حداقل به مدت ۴ تا ۶ هفته انجام شود تا کارساز باشد و این رژیم غذایی حتماً باید زیر نظر پزشک و مراقبت‌های خاص با مقادیر معین انجام شود و انجام خودسرانه آن به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

 

 قصد بارداری و رژیم غذایی

 عوامل موثر دیگر در تعیین جنسیت جنین

 اگرچه بشر با تکیه بر دانش و تجربه توانسته است بسیاری از عواملی را که سبب می‌شود، جنین حاصل از لقاح دختر شود یا پسر، بشناسد، اما مطمئناً در این زمینه ساز و کارهایی دخالت دارند که بشر هنوز به آنها واقف نشده است. مکانیسم‌های هورمونی و نقش آنها در تعیین جنسیت جنین، امروزه مورد مطالعه دانشمندان قرار دارد.

 

بارهای الکتریکی خاصی که در سطح غشای تخمک و در سر اسپرم قرار دارند خود یکی از عوامل مهم در تعیین جنسیت هستند. در واقع سطوح یونی با بار الکتریکی خاص خود در سطح تخمک و همینطور اسپرم می‌تواند در جذب اسپرم‌های دختر یا پسر نقش داشته باشند. جالب است بدانید این سطوح یونی در دوره‌های مختلف زمانی تغییر می‌کنند.

 

 امروزه دانشمندان بر این باورند که سیستم ایمنی هر فرد نیز در تعیین جنسیت جنین در حالت دارد و شرایط اجتماعی، اقتصادی، زندگی، شغل و حتی شرایط اقلیمی و آب و هوایی در تعیین جنسیت جنین دخیل هستند. این عوامل موثر در تعیین جنسیت جنین به خصوص در تعداد و کیفیت اسپرم‌ها در مردان به اندازه یک رژیم غذایی سخت اثر گذار خواهند بود.

 

محققان دریافتند استرس و اضطراب مادر می‌تواند به طور ناخودآگاه سبب دختر شدن جنین شود. از سوی دیگر دانشمندان سوئدی با مطالعه یافته‌های تاریخی تولد و مرگ دریافتند در زمان سختی‌ها مثل قحطی و خشکسالی تعداد دختران به دنیا آمده نسبت به زمانهای دیگر بیشتر بوده است.

 

 

 

 تعیین جنسیت جنین خوب است یا بد؟

 پیشگیری از به دنیا آمدن نوزادان مبتلا به بیماریهای ژنتیکی وابسته به جنس، مانند هموفیلی یکی از مهمترین اهداف تعیین جنسیت جنین است که البته به روشی مطمئن نیازدارد. واقعیت آن است که روش PGD(تعیین جنسیت پیش از لانه گزینی) به عنوان تکنیکی پیشرفته در دنیا نه تنها می‌تواند امکان انتخاب جنسیت جنین را فراهم کند بلکه می‌تواند گام بلندی به سوی تشخیص بیماری‌های ژنتیکی قبل از لانه گزینی جنین باشد.

 گذشته از بیماری‌های ژنتیکی تعیین جنسیت جنین بر اساس تمایل پدر و مادر با موافقت‌ها و مخالفت‌هایی روبرو است. مخالفان تعیین جنسیت جنین بر این عقیده‌اند که انتخاب بیشتر یک جنس، ممکن است باعث به هم خوردن تعادل جنسیتی در جامعه شود.

 در حالی که متخصصان معتقدند تنها روشهای مطمئن تعیین جنسیت جنین می‌تواند شانس ۱۰۰ درصد برای انتخاب را به پدر و مادرها بدهد و تنها تعداد معدودی از زوجین تن به این روشهای هزینه بر و مشکل می‌دهند به همین سبب با توجه به تعداد اندک آنها چنین خطری جامعه را تهدید نخواهد کرد.

 

موافقان انتخاب جنس جنین نیز معتقدند یکی از یکی از امکاناتی که انتخاب جنسیت فرزند در اختیار جوامع قرار می‌دهد، تنظیم خانواده و کنترل جمعیت است. در بسیاری موارد تمایل به داشتن مثلاً یک فرزند دختر در یک خانواده سبب می‌شود بارداری دوم و سوم و… به امید دختر شدن فرزند بعدی روی دهد. در حالیکه با انجام این روشهای مطمئن انتخاب جنسیت، شاید مشکل خانواده در بارداری اول حل شود و بارداری بعد صورت نگیرد.

 

منبع: کتاب دختر میخواهید یا پسر؟

 نویسنده: فرحناز کمالی